Sabine test de Hyalu B5 lijn van La Roche Posay voor een gevoelige huid (2024)

Sabine test de Hyalu B5 lijn van La Roche Posay voor een gevoelige huid (1)

shop

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Huidarts Francis Wu maakte deze zalige crème voor diepe hydratatie. We love it! Clean beauty!

Bekijken

Wie een vaste lezer is van mijn reviews op BeautyJournaal, weet dat my all-time favoriete ingrediënt hyaluronzuur is.Mijn droge huid knapt er onwijs van op. Rimpels (althans droogterimpels) verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Ik ben inmiddels 7+ maanden zwanger en heb een heerlijke zwangerschapsglow. Mijn huid ziet er glanzend en rustig uit. Wel ben ik wat voorzichtiger met wat ik op mijn huid smeer. Niet alle ingrediënten zijn veilig gedurende een zwangerschap. Daarnaast kan je huid wat gevoeliger zijn en heb je kans op hyperpigmentatie.

Sabine test de Hyalu B5 lijn van La Roche Posay voor een gevoelige huid (3)

Producten voor de gevoelige huid

Voor La Roche Posay maak ik graag een uitzondering om te testen.Dit sympathieke merk wat je over het algemeen in de apotheek kan verkrijgen, wordt speciaal ontwikkeld met het oog op een gevoelige huid. Je vindt in elk product het thermale bronwater van La Roche Posay, rijk aan selenium en met een anti-oxiderende werking. Daarnaast investeert La Roche Posay in wereldwijde samenwerkingen tussen dermatologen.

Ik mag voor BeautyJournaal de hele range Hyalu B5 testen bestaande uit:

 • Hyalu B5 Serum
 • Hyalu B5 Eyes
 • Hyalu B5 Anti-Wrinkle Care Repairing Replumping

Hyalu B5 beloofd een anti-aging verzorgingslijn te zijn die de gevoelige huid er voller uit laat zien.Ik ben benieuwd!

Shop hier online

Hyalu B5 Serum

Sabine test de Hyalu B5 lijn van La Roche Posay voor een gevoelige huid (4)

Het serum komt in een handige blauwkleurige flacon met pipet.Volgens de informatie die ik online vindt is het een hydraterend anti-rimpel serum voor een gevoelige huid. Het verbetert volume & vermindert rimpels door twee types hyaluronzuuren Madecassoside heeft een anti-flammatoire werking. Tot slot geeft vitamine B5 (panthenol) een boost aan de celvernieuwing.

Het schijnt dat de huid elastischer en soepeler wordt en de huid heeft een gezonde uitstraling. Rimpels en fijne lijntjes verminderen en de huid ziet er voller uit.

Shop hier online

Het resultaat van het serum

Sabine test de Hyalu B5 lijn van La Roche Posay voor een gevoelige huid (5)

Het serum is licht gelei-achtig en heeft een frisse geur. Cosmetisch, aqua, fris en verzorgend.De gelei smeert makkelijk uit en krijgt een zachte olie-substantie zonder vettig te zijn.Het serum trekt snel in. De huid oogt rustig (minder rood) en kleine lijntjes (droogte lijntjes) verminderen zichtbaar. De diepere lijnen verdwijnen niet meer (Tja… 40 he). Dat is wishfull thinking.

Shop hier online

Hyalu B5 oogcrème

Sabine test de Hyalu B5 lijn van La Roche Posay voor een gevoelige huid (6)

HYALU B5 oogcrème is speciaal voor de gevoelige huid van de oogcontour. Herstelt de huid en laat deze er voller uitzien. De main ingredients zijn weer de twee soort Hyaluronzuur en vitamine B5, maar in de inci lijst vind ik ook Shea Butter en abrikozenpit olie (bevat anti-oxidanten en hydrateert de huid).

De oogcrème komt in een tube met klein doseermond.Het is een zeer pasteuze off white-cremekleurige creme. Geurloos, met een licht muffige ondertoon. Niet per se vervelend qua geur, maar ik vang alle geuren momenteel op als zwangere kip (volgens de claims op de verpakking is hij geurloos)

Shop hier online

Sabine test de Hyalu B5 lijn van La Roche Posay voor een gevoelige huid (7)

Het resultaat van de oogcrème

Als je het uitsmeert voelt het aan als een soort van vochtige poedercrème, die een vettig laagje achterlaat. Het trekt niet snel in, maar dit vormt eigenlijk geen probleem, want make-up pakt er goed overheen.De huid oogt rustig en gevoed en kleine lijntjes gevuld. Mijn grote “pret”-lijnen zijn minder scherp, maar nog onverminderd zichtbaar. Die heb ik ook eerlijk verdiend.

Shop hier online

Hyalu B5 anti-wrinkle care

Sabine test de Hyalu B5 lijn van La Roche Posay voor een gevoelige huid (8)

Deze herstellende, en huidvullende crème is weer opgebouwd rond de star-ingredients (Panthenol= B5 en Hyaluronzuur). Maar ik vind ook wat ingrediënten als Propanediol een hydraterend glucolzuur wat zorgt voor hydratatie van de huid, maar ook voor een zijdezachte, “dewy” uitstraling. En Dimethicone, een olie gebaseerd op siliconen die de huid een zacht gevoel geeft en die er voor zorgt dat de huid beschermd wordt tegen uitdragen.

De creme komt in een grote tube (40 ml) met een kleine doseer mond.Het is een witte licht doorzichtige haast gel-achtige substantie die weer fris aqua-achtigruikt.

Shop hier online

Sabine test de Hyalu B5 lijn van La Roche Posay voor een gevoelige huid (9)

Het resultaat van de anti-rimpel crème

Het smeert vrij makkelijk uit en trekt niet snel in. Maar het huid gevoel is zijdezacht en verzorgd. Ik vind het geen straf dat het niet snel intrekt, omdat het huidgevoel zo prettig is.Daarnaast heeft de creme een lichte matterende werking. De huid ziet er rustig en glad uit. Echt zo gek nog niet.

Shop hier online

Sabine test de Hyalu B5 lijn van La Roche Posay voor een gevoelige huid (10)

Sabine’s eindoordeel

Ik vind de hele routine erg prettig in gebruik. Mijn huid vraagt niet om iets extra’s en ziet er verzorgd en rustig uit. De roodheid is behoorlijk uit mijn gezicht getrokken en droogte rimpels zijn verleden tijd. Wat mij betreft een mooie aanwinst voor La RochePosay en voor mijn eigen beautyregime.

Shop hier online

 • Lees hier meer reviews over La Roche Posay producten
 • Lees hier meer reviews van onze Sabine

Sabine

Sabine test de Hyalu B5 lijn van La Roche Posay voor een gevoelige huid (2024)

FAQs

Wat doet Hyalu B5? ›

La Roche-Posay Hyalu B5 serum 30ml is een hydraterend serum, waarvan klinisch is bewezen dat het de huid voller maakt en huidherstel aanspoort. Deze nieuwkomer is een doeltreffende dermatologische formule die eveneens geschikt is voor een gevoelige huid.

Wat doet La Roche-Posay met je gezicht? ›

La Roche-Posay biedt verschillende gezichtsreinigers die speciaal voor je huid - droog, zeer droog, gevoelig of gevoelig voor acne - zijn samengesteld om alle onzuiverheden van je gezicht te verwijderen en een stralende teint te onthullen.

Wat doet B5 serum? ›

Doordat vitamine B5 bijdraagt aan een goede huidbarrière en gehydrateerde huid, kan het gebruikt worden als een 'moisturizer'. Met deze betere vochtbalans worden je rimpels minder zichtbaar en jouw huid zachter en elastischer.

Wat is goed van La Roche-Posay? ›

Deze crème is een corrigerende en zuiverende verzorging tegen onzuiverheden en onvolmaaktheden. Maakt verstopte poriën vrij en helpt het verschijnen van littekens voorkomen. Voor de vette, onzuivere huid. La Roche-Posay Effaclar duo vermindert ernstige onzuiverheden en helpt littekens te voorkomen en te corrigeren.

Is B5 goed voor je huid? ›

Vitamine B5 is ideaal voor de geïrriteerde, rode, droge, schilferige, trekkende of ruwe huid. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat vitamine B5 deze huid tot kalmering kunnen brengen waardoor je een algeheel beter huidbeeld zal krijgen.

Hoe vaak mag je Hyaluronic Acid gebruiken? ›

Hyaluronzuur moet tweemaal per dag worden aangebracht, 's morgens en voor het slapengaan. Veel producten bevatten hyaluronzuur, van hydraterende crèmes tot en met serums. Dit krachtige bevochtigingsmiddel kan elke dag worden gebruikt. Het kan echter deel uitmaken van producten met ingrediënten waarvoor dat niet geldt.

Wat is beter Vichy of La Roche-Posay? ›

La Roche-Posay is amazing for skin with specific issues and especially sensitive skin. It will help repair and protect. Vichy is incredible for perfecting skin. It works to target signs of ageing and the impact of a busy lifestyle to regenerate and beautify.

Hoe lang wachten tussen serum en dagcreme? ›

Wel is het van belang om een retinol van hoge kwaliteit te gebruiken. Voor serums en moisturizers geldt over het algemeen dat je 1 minuut moet wachten tot je een volgende laag van je skincare aanbrengt. Voor zonnebrand geldt dezelfde wachttijd.

Is La Roche-Posay goed voor puisten? ›

Met goed verdraagbare en doeltreffende actieve ingrediënten zoals salicylzuur of niacinamide houdt elk product het vochtgehalte van de huid op peil. Het pakt tegelijkertijd onzuiverheden aan en maakt een vette huid en grove poriën minder zichtbaar.

Waar is Hyaluronic Acid 2% B5 goed voor? ›

Eigenschappen:
 • biedt hydratatie op korte en lange termijn, werkt oppervlakkig en diepgaand.
 • strijkt glad, reduceert een oneffen textuur en de zichtbaarheid van rimpels en fijne lijntjes.
 • laat de huid er voller uitzien, verhoogt de soepelheid.
 • elimineert een droge huid, versterkt de beschermende barrière.

Is teveel vitamine B5 schadelijk? ›

Er zijn bijna geen nadelige effecten van een hoge dosis vitamine B5 bekend. Er is dan ook geen bovengrens aan de inname. In dat opzicht wordt gesteld dat vijfmaal de aanbevolen hoeveelheid per dag als bovengrens geldt. Dit is de hoeveelheid die in westerse landen als maximale inname geldt voor B5.

Waar zit de meeste B5 in? ›

De beste voedingsbronnen voor vitamine B5 zijn orgaanvlees zoals lever en nieren, eend, kip, kalkoen, kreeft, zalm, aardappelen, eigeel, broccoli, bloemkool, tomaten, peulvruchten, linzen, spliterwten, volkoren brood en granen en tarwekiemen. Vitamine B5 is net als de andere B-vitamines wateroplosbaar.

Wat is het beste voor gevoelige huid? ›

Hoe verzorgt u een gevoelige huid ?
 • Wanneer u dagelijks doucht: niet te lang douchen en gebruik altijd lauw water !
 • Het is niet nodig uw huid dagelijks schoon te “schrobben” met behulp van allerlei hulpmiddelen (borstels e.d.) Gebruik liever zachte bad- of douchesponzen.

Wat is beter CeraVe of La Roche-Posay? ›

If you want to target a specific skin concern with premium products recommended by dermatologists, go for La Roche-Posay. If you are on a budget and you don't have a specific concern, go for Cerave. La Roche-Posay vs CeraVe - the choice is yours.

Welk merk voor gevoelige huid? ›

Verzorg je huid met een fijne dagcrème speciaal voor de gevoelige huid. Ga bijvoorbeld voor de Sensitive Skin-dagcrème van Etos, of voor een dagcrème van Eucerin Ultra-Sensitive. Ook de producten van dermacare-merk CeraVe zijn uitermate geschikt voor de gevoelige huid.

Wat doet Hyaluronic acid met je gezicht? ›

Het zorgt ervoor dat je huid vocht blijft vasthouden en minder vocht verliest. Het resultaat hiervan is een soepele huid en minder fijne lijntjes. Hyaluronic Acid vult als het ware jouw huid op, net als een filler!

Hoe gebruik je La Roche Posay Baume B5? ›

Gebruiksadvies
 1. Breng twee maal per dag aan op een gereinigde en droge huid.
 2. Breng royaal aan op het lichaam, het gezicht en de lippen.
 3. Vermijd het gebied rond de ogen.
 4. Niet inslikken. Uit de buurt van baby's en jonge kinderen houden.
 5. Niet aanbrengen op open wonden.

Waar is Hyaluron serum goed voor? ›

Hyaluronzuur werkt vochtinbrengend zoals geen ander ingrediënt dat doet. Het verfrist ook de bovenste huidlagen, waardoor je huid er zachter, gladder en stralend gehydrateerd uitziet. Het vermindert direct de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 5935

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.